• "Es confirma el canvi de tendència que es venia observant des de finals de 2015", segons la immobiliària Alquiler Seguro
  • Des de finals de l'any passat les rendes estant augmentant

Les rendes dels lloguers a Espanya van augmentar un 1,71% en el mes d'octubre, segons l'Índex Actualizador de Rendes de Contractes de Lloguer (ARCA) del passat mes elaborat per Alquiler Seguro.

D'aquesta manera, continua la tendència de creixement que l'índex està registrant des de maig, acumulant sis mesos consecutius a l'alça, la qual cosa "confirma el canvi de tendència que es venia observant des de finals de 2015".

A manera d'exemple, un contracte de lloguer de 500 euros signat a l'octubre de 2015 s'actualitzaria, utilitzant l'índex, a 508,55 euros avui.

Arrendadors, inquilinos i els professionals del sector disposen de la dada un mes abans que la dada de l'IPC

El director comercial d'Alquiler Seguro, David Caraballo, ha destacat que des de finals del passat any les rendes van en augment, malgrat la lleugera pujada de l'IPC al setembre, i la dada d'Índex ARCA "continua mostrant i ratificant el creixement real i gradual de les rendes dels contractes d'arrendament".

Arrendadors, inquilins i els professionals del sector disposen de la dada un mes abans que la dada de l'IPC, que Lloguer Segur recorda que ha deixat de ser per Llei la referència predeterminada en l'actualització dels contractes de lloguer, precisament per tractar-se d'un indicador "ineficient" per actualitzar les rendes.

contador