1574429627 marketing comercio exterior online

Aquestes últimes setmanes, la quarantena a causa de l'expansió del coronavirus ha canviat les compres a Internet. Si abans regnaven en aquest mercat la roba o el calçat, ara els espanyols han deixat aquests productes de banda, i s'han llançat a adquirir menjar, joguines, videojocs i articles sanitaris.

El 2020, el comerç electrònic manté un comportament homogeni. No obstant això, la restricció de la circulació ha fet que n'augmenti el tràfic, com a alternativa a les compres de primera necessitat. Si roba i calçat eren fins fa poc els béns de consum més comprats per Internet, els últims dies i setmanes altres articles han guanyat terreny.

Així ho mostren les dades recollides per la plataforma tecnològica de comparació i contractació d'enviaments de paqueteria per a particulars i empreses Packlink, que destaca també que la categoria de llibres es perfila com l'alternativa d'oci que més ha crescut entre els consumidors espanyols.

Tot i això, menjar i farmàcia són, respectivament, els sectors que han experimentat un creixement més espectacular. En el cas dels articles sanitaris, és a partir del 25 de febrer quan es comença a experimentar l'ascens de la compra de productes que no necessiten recepta. De totes maneres, és al març quan es produeix la veritable escalada en la compra d'aquesta mena d'articles, duplicant-se les vendes respecte a la setmana anterior. El 16 de març, primer dia laborable sota l'estat d'alarma, es va produir el màxim anual, arribant-se a tramitar fins a quatre vegades més comandes i lliuraments que la mitjana anterior.

Menjar i farmàcia són els sectors que han experimentat un creixement més espectacular

De la mateixa manera, el sector de l'alimentació també ha vist com els espanyols s'han llançat de cap a comprar aquests articles perquè els els lliurin a casa. En aquest cas, l'alça s'ha produït més recentment: just una setmana després de decretar-se l'estat d'alarma és quan les comandes de menjar per Internet han vist créixer la demanda.

En el cas de les joguines, les comandes a través d'Internet també mostren un increment important a partir del 23 de març, encara que ja una setmana abans es començava a notar un lleuger increment d'aquesta mena de comandes, que s'ha mantingut aquests últims dies. Una situació semblant als videojocs, que des del 21 de març estan experimentant una alça important, superant fins i tot el seu màxim anual de 2020.

El comerç electrònic "és un clar indicador de les necessitats de consum dels espanyols. Amb motiu de la quarantena pel Covid-19, els ciutadans compren els productes de primera necessitat, com són menjar i productes d'higiene, deixant de banda altres tipus d'article, com ara la roba i el calçat", afirma la directora de màrqueting de Packlink, Noelia Lázaro, que afegeix que el creixement de les vendes del sector de les joguines i els videojocs "és un clar símptoma de les necessitats lúdiques i de distracció amb les quals es topen les llars espanyoles en aquestes setmanes".

contador