• "Les negociacions segueixen sent la nostra prioritat, però fan falta dues persones per ballar un tango", ha manifestat l'ambaixador xinès als EUA
0cb796

La primera reunió diplomàtica entre la Xina i els EUA, després de l'escalada en la guerra comercial d'aquest dimecres, s'ha saldat amb declaracions de bones intencions. Ha estat entre l'ambaixador de la Xina als Estats Units, Cui Tiankai, i el secretari d'Estat interí dels Estats Units, John Sullivan, i estava programada abans dels anuncis de les dues potències d'aranzels per valor de 100.000 milions de dòlars. Al final, Cui ha assegurat que Pequín prefereix resoldre la disputa comercial mitjançant la negociació amb els Estats Units i ha instat les parts enfrontades a evitar que es produeixi una guerra comercial.

"Les negociacions segueixen sent la nostra prioritat, però fan falta dues persones per ballar un tango", ha manifestat l'ambaixador xinès als EUA durant una roda de premsa després de reunir-se amb Sullivan. "Veurem el que fa Washington de cara al futur" ha afegit. Cui ha indicat que els dos han abordat un gran gama de qüestions durant la trobada, que ha descrit com "comprensiu i complex". "Hem abordat sobretot la relació entre els dos països, incloent-hi els aspectes comercials", ha explicat.

La trobada s'havia acordat fins i tot abans que els Estats Units anunciés la imposició d'aranzels per un import d'uns 50.000 milions de dòlars a un total de 1.300 productes importats de la Xina. Aquest mateix dimecres, Cui va alertar que l'últim moviment aranzelari dels Estats Units sobre els productes xinesos de tecnologia industrial, transport i metges xinesos, suposa un pas en fals.

D'altra banda, Sullivan i Cui van acordar durant la reunió comprometre completament "a la irreversible desnuclearització de la península de Corea" i han destacat la importància de cooperar per resoldre la crisi nord-coreana.

Noticias relacionadas

contador