ep ndp ok mobility anuncia en fitur su expansion por estados unidos con nuevas aperturas en florida
Europa Press

L'agència S&P Global Ratings ha afirmat la valoració 'AA+' a llarg termini i 'A-1+' a curt termini dels Estats Units i ha mantingut la perspectiva en 'estable'.

"La perspectiva estable reflecteix els controls i els equilibris institucionals dels Estats Units, el seu sòlid estat de dret i el lliure flux d'informació, que contribueixen a l'estabilitat i previsibilitat de les polítiques econòmiques. La resiliència de les institucions nord-americanes, la seva economia i la mida i profunditat del seu mercat financer sostenen l'estatus del dòlar nord-americà com la principal moneda de reserva del món i donen suport a la flexibilitat de les polítiques", ha explicat l'agència.

Com a factor negatiu, ha destacat que “els indicadors fiscals comparativament febles continuen limitant la qualificació creditícia sobirana i contraresten aquestes fortaleses”.

Segons S&P, "la cooperació bipartidista per enfortir el perfil fiscal dels Estats Units (és a dir, reduir significativament els dèficits i abordar les rigideses pressupostàries) continua sent difícil d'assolir".

Per això, esperen que "les negociacions entre partits sobre temes polèmics com el sostre de deute del govern, que ha estat elevat o suspès en gairebé 90 ocasions des del 1960, es continuïn resolent quan sigui necessari, considerant les greus conseqüències de no fer-ho als mercats financers i sobre lʻeconomia".

Pel que fa a la possibilitat de rebaixar-ne el rating, els seus analistes han indicat que "podríem baixar-ne la qualificació durant els propers dos o tres anys si esdeveniments polítics negatius inesperats pesen sobre la fortalesa de les institucions nord-americanes i l'efectivitat de la formulació de polítiques a llarg termini, o posen en perill l'estatus del dòlar com a principal moneda de reserva del món. Les qualificacions també es podrien veure sota pressió si els elevats dèficits augmentessin, a causa de la incapacitat política per contenir l'augment de la despesa o gestionar les implicacions per als ingressos de futurs canvis al codi tributari".

Per contra, han assenyalat que “podríem augmentar la qualificació durant els propers dos o tres anys si una formulació de polítiques públiques eficaç i proactiva dona com a resultat un millor exercici fiscal, que redueixi substancialment els dèficits del govern general i redueixi la càrrega de deute sobirana: El creixement sostingut del PIB a llarg termini, juntament amb els ajustos fiscals, podria disminuir els elevats augments anuals recents de la càrrega de deute net del govern general, enfortint la solvència”.

Pel que fa a les previsions econòmiques, S&P espera "un creixement del PIB del 2,5% aquest any, a mesura que l'economia eviti una recessió i aconsegueixi un aterratge suau. Les condicions del mercat laboral continuen sent difícils, i la participació de la força laboral reflecteix els fluxos d'immigració i l'augment de la participació dels treballadors en edat productiva. Esperem que el creixement del PIB real sigui de l'1,7% el 2025-2027 la mitjana”.

contador