la zone euro conjugue ralentissement de la croissance et acceleration de l inflation declare christine lagarde

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha tret importància a les preocupacions sobre una recessió a la zona euro, segons ha declarat durant la seva intervenció al Fòrum anual que se celebra a Sintra (Portugal). Tot i això, ha reconegut que l'organisme està llest per augmentar els tipus d'interès a un ritme més ràpid, si és necessari.

"La inflació a la zona euro és indesitjablement alta i es mantindrà per un temps, això és un gran repte per a la nostra política monetària", ha expressat Lagarde. Les previsions del BCE apunten que la zona de l'euro registri una taxa d'inflació general del 6,8% aquest any, molt per sobre de l'objectiu del banc del 2%.

"Anirem tan lluny com sigui necessari per assegurar que la inflació s'estabilitzi al nostre objectiu del 2% a mitjà termini", ha assegurat la presidenta de l'organisme europeu.

Lagarde ha confirmat la intenció del BCE d'augmentar els tipus d'interès en 25 punts bàsics a la propera reunió del 21 de juliol. I "si la perspectiva d'inflació a mitjà termini persisteix o es deteriora, serà apropiat un increment més gran a la reunió del setembre". "El procés de normalització de la nostra política monetària continuarà de manera decidida i sostinguda", ha afegit, tot recordant que aquesta mateixa setmana, l'1 de juliol, finalitzen les compres netes d'actius.

Més enllà del setembre, el Consell de Govern ha acordat que serà apropiat un camí "gradual, però sostingut" d'augments de tipus addicionals. "El punt de partida de cada reunió serà una avaluació de l'evolució dels xoc, les seves implicacions per a les perspectives i el grau de confiança que tenim en la convergència de la inflació a la nostra meta de mitjà termini".

Noticias relacionadas

contador