lagardediciembre2020

La recuperació de l'eurozona està en perill per les variants del coronavirus, segons ha reconegut la presidenta de BCE, Christine Lagarde, aquest dijous.

"Les millors perspectives econòmiques gràcies al ràpid pla de vacunació han reduït la probabilitat d'escenaris severs", ha afegit Lagarde per calmar els ànims.

La presidenta del BCE advocava aquest dimecres per passar de protegir l'economia de la pandèmia a transformar-la reorientant la despesa pública i privat cap als sectors verds i digitals del futur.

A mesura que passa la pandèmia, hem de canviar l'enfocament de preservar l'economia a transformar-la ", assenyalava Lagarde durant la seva intervenció al Fòrum Econòmic de Brussel·les." Això requerirà que reorientem-nos la despesa dels sectors públic i privat cap als sectors verds i digitals de el futur", postil·lava.

La banquera va xifrar, a més, en uns 330.000 milions d'euros anuals fins al 2030 la inversió necessària per assolir els objectius climàtics i energètics d'Europa, i al voltant de 125.000 milions d'euros cada any per dur a terme la transformació digital.

contador