ep economia- guindos bce adviertequebrexit caotico podria amplificar la desaceleracionla eurozona
EUROPA PRESS

L'espanyol Luis de Guindos, vicepresident de el Banc Central Europeu (BCE), ha vist incrementades les seves responsabilitats al si de la junta executiva de la institució després de l'arribada de Christine Lagarde i la sortida de directori de la representant alemanya, Sabine Lautenschläger.

No obstant això, des del BCE han confirmat a Europa Press que quan Fabio Panetta i Isabel Schnabel, elegits per reemplaçar respectivament a Benoit Coeuré, el mandat del qual acaba el proper 31 de desembre, i a la dimissionària Sabine Lautenschläger, "comencin oficialment haurà d'haver-hi una altra distribució per modificar o confirmar les àrees que se li atribueixen a cada un".

Christine Lagarde, que va assumir la presidència del BCE en lloc de Mario Draghi el passat 1 de novembre, manté les mateixes funcions dins de directori del banc que el seu predecessor, incloent-hi el relatiu a comunicació, auditoria interna, cap de serveis i la Junta Europea de risc Sistèmic.

Segons el nou repartiment de tasques en l'executiva del BCE, Guindos conserva la responsabilitat de vetllar per l'estabilitat financera de la Zona Euro, així com de les qüestions relatives a polítiques macroprudencials, a més d'encapçalar l'àrea d'investigació de l'entitat.

Així mateix, després de la marxa de Lautenschläger el passat 31 d'octubre, l'espanyol ha assumit les responsabilitats sobre l'àrea de gestió de riscos, així com pel que fa a bitllets, que anteriorment eren part de les funcions de l'executiva alemanya.

Per la seva banda, Benoit Coeuré també ha vist incrementades les seves funcions en incorporar les responsabilitats d'infraestructures de mercat i la supervisió de sistemes de pagaments que anteriorment corresponien a Lautenschläger, a més de les seves habituals funcions d'operacions de mercat i relacions europees i internacionals.

Així mateix, Philip Lane seguirà exercint com a economista en cap del BCE i responsable de política monetària, a més d'assumir la responsabilitat de l'àrea d'estadística del BCE que abans exercia Sabine Lautenschläger.

Yves Mersch, per la seva banda, seguirà exercint com a responsable dels serveis legals al si de l'executiva de BCE, així com la vicepresidència del Consell de Supervisió.

SCHNABEL SERÀ RATIFICADA EN UN MES

Els ministres d'Economia i Finances de la zona euro (Eurogrup) van donar suport la setmana passada el nomenament de la professora alemanya Isabel Schnabel com a nou membre de Comitè Executiu del BCE en substitució de la seva compatriota Sabine Lautenschläger, una decisió que serà aprovada formalment pels caps d'Estat i de Govern de la UE a la cimera del 12 i 13 de desembre.

Tant el Parlament Europeu com el mateix BCE seran consultats en aquest procediment, però les seves opinions només tenen caràcter consultiu i no són vinculants.

contador