bandera-china1

La inversió xinesa a Espanya va augmentar el 2020 -en plena pandèmia i en un context de descens generalitzat de la gana inversor xinès a Europa- arribant als 370 milions de dòlars, la qual cosa suposa un increment del 362% comparat amb els modestos 80 milions de dòlars d'inversió el 2019, segons es desprèn de l'estudi publicat per Baker McKenzie, despatx d'advocats líder global.

Les dades referents a la inversió de les companyies xineses a Espanya durant el 2020 estan impulsats principalment per la presa d'una participació per part de la companyia China Railway a Aldesa, valorada en 277 milions de dòlars.

La reintroducció dels controls d'inversió exterior a la Xina, l'important augment de l'escrutini regulador en moltes parts de món, les tensions geopolítiques i la pandèmia de la Covid-19 han creat un context desfavorable per a l'activitat inversora de la Xina cap a l'exterior durant els últims anys, que es va veure incrementat el 2020.

No obstant això, la millora de les condicions, tant polítiques com macroeconòmiques, sembla indicar un canvi en la tendència descendent. De manera particular, a Europa, després de l'acord d'inversions UE-Xina, es preveu un cert repunt en l'activitat inversora originària del gegant asiàtic.

Seguint aquesta línia, Maite Díez, sòcia d'M&A de Baker McKenzie assenyala que "és important esmentar el recentment arribat acord d'inversions entre la UE i Xina, que, tot i que no limitarà l'escrutini regulador de caràcter defensiu davant de certes inversions en determinats sectors, envia un clar missatge de benvinguda a les inversions xineses a Europa al mateix temps que atorga més garanties a les empreses europees que inverteixen a la Xina per competir en igualtat de condicions amb les empreses locals. Això possiblement farà que augmenti la gana inversor i facilitarà que vegem una recuperació de l'activitat".

Noticias relacionadas

contador