lael brainard fed portada

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha decidit nomenar la vicepresidenta de la Reserva Federal (Fed), Lael Brainard, com a principal assessora econòmica.

Una font propera a la Casa Blanca ha informat que Brainard ha estat escollida per dirigir el Consell Econòmic Nacional a l'administració Biden, segons informen Bloomberg i Politico. L'anunci podria tenir lloc aquest mateix dimarts.

Brainard substituirà Brian Deese i es convertirà, amb Janet Yellen, secretària del Tresor, en un actor crucial en la política econòmica dels EUA.

Els experts de Danske Bank subratllen que la designació deixa un lloc vacant molt rellevant al si de la Fed. Brainard deixarà la Reserva Federal en una conjuntura crucial, en què es decideix quant de temps es mantindran els tipus d'interès a nivells excepcionalment alts per acabar amb la inflació.

S'espera també que Jared Bernstein, confident de Biden des de fa temps, substitueixi Cecilia Rouse com a presidenta del Consell d'Assessors Econòmics.

La propera directora del Consell Econòmic Nacional i el president del Consell d'Assessors Econòmics ajudaran a donar forma a la política econòmica de l'administració demòcrata de Biden, des de les ordres executives fins als projectes de llei de despesa del Congrés i l'augment del límit de la deute.

contador