cbsalvini2 short1

La Comissió Europeu (CE) ja ha preparat una carta per obrir un procediment d'infracció contra el Govern italià pels seus plans d'augmentar el dèficit l'any que ve, segons informa aquest dijous La Repubblica citant fonts coneixedores dels fets.

El primer ministre, Giuseppe Conte, ja hauria rebut una nota informal que diu el mateix, afegeix el diari. El viceprimer ministre, Matteo Salvini, va negar dimecres que el Govern hagués rebut cap cosa de la Comissió.

Oficialment, els objectius pressupostaris que formen la base del pressupost de l'any que ve han de ser enviats a Brussel·les abans del 15 d'octubre, i la Comissió ha de lliurar la seva reacció abans de final de mes.

Itàlia sí que s'ha compromès a revisar a la baixa els seus objectius de dèficit per al 2020 i 2021. No obstant això, les paraules dels seus viceprimer ministres, Luigi Di Maio i Matteo Salvini, estan lluny de ser conciliadores.

Di Maio ha deixat clar que el dèficit de 2019 no es toca, mentre que Salvini ha dit aquest dijous que Itàlia no canviarà els seus objectius de dèficit encara que la prima de risc (que va superar els 300 punts bàsics fa dos dies per les declaracions de l'Executiu a favor d'una moneda única) superi els 400 punts.

En una entrevista a la ràdio estatal RAI, va afegir que el pressupost de 2019 preveu gastar 16.000 milions d'euros en els ciutadans i reduir l'edat de jubilació.

En aquests moments, l'FTSE MIB italià es deixa mig punt percentual mentre que la prima de risc cau un 1%, fins als 280 punts bàsics.

Noticias relacionadas

contador