ep janet sanz ajuntamentbarcelona dami calvet generalitat poveda amb
Janet Sanz (Ajuntament de Barcelona), Damià Calvet (Generalitat), Poveda (AMB)Europa Press

Calvet assegura que s'ha retardat dos anys més per no posar en risc la seva qualitat

BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dimecres que la T-Mobilitat no entrarà en funcionament fins el 2021 per evitar posar en risc la qualitat de la mateixa i que la seva prova pilot es farà aquest mateix any.

Així ho ha expressat en roda de premsa aquest dimecres al costat del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, i la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Ecologia de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz.

En aquesta, han donat a conèixer que el consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat l'aplicació d'una tarifa plana per a desplaçaments de transport integrat entre els 36 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que entrarà en vigor l'1 de gener del 2019.

Calvet ha explicat que el retard de la T-Mobilitat permetrà afegir tot el necessari, ja que comptarà amb una tecnologia de validació sense contacte i funcionarà amb un model tarifari basat en la distància quilomètrica i la recurrència.

Així mateix, ha recordat que l'unificació tarifària presentada aquest dimecres representa el primer pas cap a la T-Mobilitat: "Aquesta mesura és el primer pas cap al sistema tarifari del futur que suposarà una revolució del transport públic".

contador