• Aquesta companyia amb seu a Nevada (Estats Units) capitalitza a hores d'ara 11.260 milions de dòlars i cotitza al mercat OTC
bitcoin numeros portada

La Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les sigles en anglès) ha suspès de cotització The Crypto Company, proveïdor de serveis vinculats a la tecnologia blockchain (protocol de cadena de blocs). Les accions d'aquesta companyia s'han disparat a prop d'un 3.100% durant aquest mes, dels 18 dòlars amb els que arrencava desembre als 575 dòlars per acció amb què tancava aquest dilluns.

La SEC ha mostrat la seva preocupació sobre "l'exactitud i idoneïtat de la informació aportada al mercat sobre, entre altres coses, la compensació pagada per la promoció de la companyia i declaracions als informes de la Comissió sobre els plans dels consellers i accionistes significatius per vendre les seves accions comunes", indica en un comunicat que recull CNBC.

Aquesta companyia amb seu a Nevada (Estats Units) capitalitza a hores d'ara 11.260 milions de dòlars i cotitza al mercat OTC (mercat no organitzat). L'organisme també ha transmès els seus dubtes a l'empresa sobre "transaccions potencialment manipuladores en les accions de The Crypto Company al novembre de 2017", segons el comunicat. La suspensió durarà fins a la mitjanit del 3 de gener.

El furor pel bitcoin, puja a prop d'un 17.000% el 2017, ha provocat aquesta gran escalada. La mediàtica moneda digital mira cap als 19.800 dòlars i sembla que ningú té dubte que el preu de l’actiu digital sobrepassarà la meta dels 20.000 abans del tancament d'aquest 2017 -de moment s'assenta als 19.000.

Alguns experts fins i tot indiquen els 50.000 dòlars com un preu raonable cap a finals de 2018 o inicis de 2019. Però el destí de la moneda digital per antonomàsia és arribar als sis dígits, fins als 300.000 o 400.000 dòlars, segons Ronnie Moas, fundador de Standpoint Research. "Al meu entendre es convertirà en la divisa de més valor del món", ha assegurat a la 'CNBC'.

Noticias relacionadas

contador