ep ventaviviendas 20180514112203
EUROPA PRESS - Archivo

La rendibilitat que ofereix la inversió en habitatges per posar-les en lloguer s'ha reduït durant el tercer trimestre, quan s'ha situat al 7,4%, enfront del 7,8% de rendibilitat que oferia abans de l'estiu, a causa del retrocés en els lloguers. No obstant això, s'ha incrementat des del 7,1% de fa un any.

Això suposa que la inversió immobiliària a Espanya, en qualsevol dels productes analitzats, segueix oferint unes taxes de rendibilitat que tripliquen, en el pitjor dels casos les dels bons de l'Estat a deu anys, segons un estudi realitzat per Idealista que relaciona els preus de venda i lloguer de diferents productes immobiliaris per calcular la seva rendibilitat bruta.

El local comercial es manté com la inversió immobiliària més rendible, ja que comprar un local a Espanya per llogar-lo ofereix una rendibilitat bruta del 9,3%. Per la seva banda, les oficines ofereixen un rendiment del 8,4% i en el cas dels garatges la rendibilitat s'ha situat al 5,1%.

La inversió immobiliària a Espanya segueix oferint unes taxes de rendibilitat que tripliquen, en el pitjor dels casos les dels bons de l'Estat a deu anys

Per capitals espanyoles, pel que fa a l’habitatge, Las Palmas de Gran Canària és la que resulta més rendible, amb un 7,1%. La segueixen Lleida (7%), Santa Cruz de Tenerife (7%) i Huelva (6,9%). Destaca que la rendibilitat a Barcelona és del 4,7%, inferior a la de Madrid (5,1%).

A l'altra banda, les rendibilitats més baixes d'Espanya són les que obtenen els propietaris d'habitatges de lloguer a La Corunya, Sant Sebastià, Zamora (totes un 4,4%), i Ourense (4,5%).

Pel que fa als locals comercials, són el producte que major rendibilitat té a la majoria de les capitals. El major retorn s'obté a Lleida i Lugo, on llancen taxes del 10,6% i 10,4% respectivament. Els segueixen les rendibilitats d'Oviedo (10,2%), Las Palmas de Gran Canària (10,1%) i Pontevedra (10%). A Barcelona la taxa està situada al 9,2%, mentre que a Madrid es queda al 7,8%. Mentrestant, Castelló ofereix els locals amb menor atractiu per a l'inversor (només 6,3% de rendibilitat), seguida per La Corunya (6,4%) i Salamanca (6,5%).

Pel que fa a les oficines, les de Sevilla presenten el retorn més sucós d'entre les capitals, amb un 8,1% de rendibilitat bruta. La segueixen Saragossa (8,1%), Lleida (8%), Burgos i Badajoz (7,8% en ambdós casos). A Madrid la rendibilitat ascendeix al 6,7%, mentre que a Barcelona baixa fins al 6%.

A la banda oposada trobem les rendibilitats de Santander (5,2%), La Corunya (5,6%), Almeria (5,9%) i Granada (6%). Encara que cal destacar que el mercat d'oficines no és tan uniforme com el d'altres productes, per la qual cosa resulta impossible obtenir dades estadístiques gairebé la meitat de capitals espanyoles.

Finalment, els garatges són, en contraposició, el producte menys rendible per a l'inversor en moltes capitals. La major rendibilitat s'obté a Burgos (7,4%), seguit per Vitòria (7,3%), Almeria (6,9%) i Castelló (6,1%). La capital amb els garatges menys rendibles és Granada, amb un 2,4%, seguida per Oviedo (2,4%), Salamanca (2,7%) i Ourense, amb un 3%. A Madrid se situen al 3,3% i a Barcelona, al 3,4%.

contador