ep la ministra de industria comercio y turismo reyes maroto protegida con mascarilla al finalizar la
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

L'Índex General de Producció Industrial (IPI), corregit d'estacionalitat i calendari, va augmentar un 9,3% al juliol respecte al mes anterior i suma ja tres mesos consecutius a l'alça, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquesta institució ha explicat que des del dia 21 de juny i d'acord amb el Reial decret 555/2020, va finalitzar l'estat d'alarma i amb la nova normalitat la indústria ha continuat recuperant ritme el mes de juliol.

Amb el repunt de juliol s'encadenen tres mesos consecutius a l'alça, després de pujar al maig un 14,4% i al juny, un 13,6%, que contrasten així amb les caigudes mensuals del 22,9% i del 13,1% registrades a l'abril i març, respectivament.

No obstant això, tot i el repunt mensual, les dades anuals continuen reflectint l'impacte de la crisi sanitària en la producció industrial.

Aquesta va caure un 6,4% el mes de juliol passat en relació al mateix mes de 2019, taxa 7,9 punts superior a la registrada al juny.

La sèrie original de l'IPI va experimentar també una variació anual del -6,4%, taxa 3,6 punts superior a la del mes de juny.

Noticias relacionadas

contador