ep archivo   planta de produccion industrial de acero
Isabel Infantes - Europa Press - Archivo

La producció industrial va registrar el novembre del 2021 una pujada interanual del 5,6%, percentatge que suposa tornades a taxes positives, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més, representa la seva alça més gran des del juny.

L'índex de producció industrial corregit d'efectes estacionals i de calendari presenta al novembre una variació del 4,8% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa és de 5,5 punts superior a la registrada a l'octubre.

Per sectors i en índexs corregits d'efectes estacionals i de calendari tots presenten taxes anuals positives, excepte béns d'equip (-2,2%). Els augments més grans es produeixen en béns de consum no durador (14,1%) i energia (10,2%).

La variació mensual de l'índex de producció industrial (IPI) entre els mesos de novembre i octubre eliminant els efectes estacionals i de calendari és del 4,5%. Aquesta taxa és de 4,8 punts superior a l'observada a l'octubre. Tots els sectors presenten taxes mensuals positives. Els augments més grans es produeixen en béns de consum no durador (7,8%) i energia (4,8%). I la menor pujada, en béns intermedis (1%).

Per CA, la taxa anual de la producció industrial n'augmenta respecte al novembre del 2020 en 12 i en disminueix a les altres cinc.

Els increments més grans es produeixen a les Illes Balears (19,3%), Principat d'Astúries (17,5%) i Castella-La Manxa (12,2%). I els descensos més importants a La Rioja (-6,1%), Extremadura (-4,3%) i Comunitat Foral de Navarra (-1,2%).

Noticias relacionadas

contador