ep archivo   varios operarios trabajando en una fabrica industrial
Marta Vázquez Rodríguez - Europa Press - Archivo

La producció industrial ha augmentat un 0,8% a la zona euro durant el mes de febrer i un 0,7% a tota la Unió Europea (UE) en comparació amb el mes anterior, segons les primeres estimacions d'Eurostat, l'oficina de estadística comunitària. Enfront del mateix mes de l'any passat, l'indicador ha caigut un 6,4% a la zona de l'euro i un 5,4% a la UE.

En detall, i a nivell intermensual, la producció industrial de la zona de l'euro ha pujat un 0,5% per als béns intermedis, un 1,2% per als béns de capital i un 1,4% per als béns de consum duradors. En canvi, ha registrat un descens del 3% per a l'energia i el 0,9% en el cas dels béns de consum no durador.

Pel que fa a la UE, aquesta variable ha augmentat un 0,9% per als béns intermedis, un 1,0% per als béns de capital i un 1,7% per als béns de consum duradors. Per contra, ha vist una caiguda del 3,3% per a l'energia i del 0,5% en el cas dels béns de consum no durador.

Entre els Estats membres sobre els quals es disposa de dades, els descensos anuals més importants s'han produït a Irlanda (-36,0%), Bèlgica (-12,7%) i Bulgària (-8,4%). Els augments més importants s'han observat a Espanya (+3,5%), Eslovènia (+2,8%) i Dinamarca (+2,7%).

"Entre les quatre grans economies de la zona de l'euro, Espanya i Alemanya van registrar els augments més grans, mentre que França i Itàlia van registrar expansions molt lleus", expliquen a Oxford Economics.

"Un cicle d'inventaris canviant, una demanda més gran de béns de consum i uns preus de l'energia més baixos haurien de donar suport a un repunt gradual de la producció industrial al llarg del 2024. Una política monetària més flexible hauria de tenir un impacte positiu més pronunciat en 2025, particularment per a la producció de béns duradors", afegeixen des de la companyia britànica.

Tot i això, per als estrategs d'ING, aquest repunt no suposa una "ruptura" amb una tendència feble. "El sector manufacturer continua sent el taló d'Aquil·les de l'economia de la zona de l'euro. La producció s'ha estat contraient des de fa un temps, i el petit augment de la producció al febrer no suposa una diferència notable respecte a la tendència recent", conclouen.

contador