dl china market trading food vendors street peoples republic of china beijing business pb
Sharecast / GuangWu Yang via Pixabay

La Xina ha publicat aquest dimecres la producció industrial del mes de maig i les vendes al detall del mateix mes, que han millorat respecte al mes previ i han superat les expectatives en tots dos casos.

La producció industrial va pujar un 0,7% al maig respecte a la de fa un any, enfront d'una caiguda esperada del 0,7%. A l'abril, la producció industrial va baixar inesperadament el 2,9% interanual.

Per part seva, les vendes al detall van caure menys del previst, amb un descens del 6,7% al maig respecte a les de fa un any. El consens esperava que es reduïssin un 7,1%. A l'abril, les vendes al detall van caure un 11,1% respecte a les de fa un any.

La inversió en actius fixos del gener al maig va augmentar un 6,2% i va superar les expectatives de creixement del 6%.

L'Oficina Nacional d'Estadística de la Xina ha dit en un comunicat que l'economia "va mostrar un bon impuls de recuperació" al maig, "amb els efectes negatius de la pandèmia de Covid-19 superats gradualment i els indicadors principals van millorar marginalment".

"No obstant, hem de ser conscients que l'entorn internacional encara serà més complicat i ombrívol, i l'economia nacional continua enfrontant-se a dificultats i desafiaments per a la recuperació", ha afegit l'oficina.

Les exportacions xineses es van accelerar al maig fins a assolir un augment del 16,9%, millor del que s'esperava, respecte a les de fa un any. Les importacions també van augmentar un 4,1%, més del previst.

Xangai i Pequín, les dues ciutats més grans de la Xina per producte interior brut, han hagut de restablir aquest mes controls més estrictes de Covid després dels persistents pics de casos de coronavirus.

Xangai es va bloquejar a l'abril i al maig, i només van funcionar alguns negocis importants. La ciutat va començar a reobrir completament l'1 de juny.

Noticias relacionadas

contador