ep diaeuropa banderala union europea
THINKSTOCK

La producció industrial de la zona euro va registrar l'agost un avanç del 0,4% respecte al mes anterior, quan es va observar una contracció de quatre dècimes, mentre que en taxa interanual va registrar un descens del 2,8%, set dècimes més que el juliol, segons les dades publicades aquest dilluns per Eurostat, l'oficina comunitària d'estadística.

En el conjunt de la Unió Europea, la producció industrial va créixer un 0,1% durant el vuitè mes de l'any. Respecte a l'agost de 2018, l'activitat de les fàbriques de la UE va baixar un 2%, vuit dècimes més que el mes precedent.

Entre els Vint-i-vuit, els majors descensos de la producció en termes mensuals es van observar a Croàcia (-3%), Eslovàquia (-2,6%) i Lituània (-2,4%), mentre que els augments més significatius en comparació amb el mes anterior van correspondre a Malta (+5,6%), Estònia (+3,9%) i Letònia (+3%).

En comparació amb l'agost de 2018, el major descens de la producció industrial de tota la UE es va registrar a Eslovàquia (-8,1%), per davant d'Irlanda (-6,2%) i Romania (-6,1%) . Per contra, el major increment de l'activitat fabril es va observar a Malta (+7,4%), seguida de Dinamarca (+6,6%) i Finlàndia (+4,5%).

En el cas d'Espanya, la producció de les indústries va registrar a l'agost un increment de l'1,1% en comparació amb el mes anterior, quan havia caigut un 0,4%. En termes interanuals, la dada espanyola va registrar una expansió de l'1,8%, enfront del creixement de mig punt percentual de juliol.

Noticias relacionadas

contador