• A Espanya, la producció industrial va augmentar un 1,8% a l'agost
Union Europea Bruselas

La producció industrial de la zona euro va registrar a l'agost un augment de l'1,6% respecte al mes anterior, quan havia protagonitzat un descens de set dècimes. En termes interanuals, es va incrementar un 1,8%, segons ha informat aquest dimecres l'oficina europea d'estadístiques, Eurostat.

La producció d'energia va augmentar un 1,5% a la zona euro, mentre que la producció de béns intermedis va pujar un 2%

En el conjunt de la Unió Europea (UE) la producció industrial va registrar una pujada de l'1,4%, després d'haver caigut un 0,7% en el mes anterior. En relació al mateix mes de 2014 també va registrar una pujada de l'1,8%. I en el cas d'Espanya, la producció industrial va augmentar un 1,8% a l'agost, en contrast amb el descens de dues dècimes registrat al juliol, mentre que en termes interanuals va registrar un increment del 3,8%.

En termes interanuals, la producció d'energia va augmentar un 1,5% a la zona euro i un 0,2% entre els Vint-i-vuit, mentre que la producció de béns intermedis va pujar un 2% en la unió monetària i un 1,9% en el conjunt de la UE. I en el cas de béns de consum duradors, la producció va augmentar un 4,9% en l'eurozona i un 4,6% en la UE, mentre que la de béns no duradors va descendir una desena en tots dos casos. Per la seva banda, la producció de béns de capital va augmentar un 2,6% en l'eurozona i un 3,3% en la Unió Europea.

Entre els països les dades dels quals estaven disponibles, la producció industrial va registrar els majors descensos interanuals a Irlanda (-8,5%), Suècia (-6,2%) i Malta (-3,9%), mentre que els majors increments es van observar a República Txeca (+7,7%), Eslovènia (+5,9%) i Polònia (+5,1%). En termes intermensuales, la producció industrial es va reduir sobretot a Irlanda (-13,4%), Finlàndia (-3,5%) i Suècia (-2,9%), mentre que va augmentar principalment a República Txeca (+12,1%), Països Baixos (+4,4%) i Alemanya (+3,1%).

contador