ep paneles con datos actualizados de la bolsa espanola un dia despues de sufrir un desplome del 1406
Eduardo Parra - Europa Press

La prima de risc oferta als inversors en bons espanyols amb venciment a 10 anys ha mantingut la seva ratxa alcista tot i el paquet de mesures anunciat pel Govern per intentar pal·liar les conseqüències econòmiques del coronavirus Covid-19 i s'ha situat en 147 punts bàsics, el seu nivell més alt des d'abril de 2017.

El diferencial ha iniciat la jornada a la baixa, fins a situar-se en un mínim intradia de 128,7 punts bàsics, enfront dels 132,9 enters en què va tancar el dilluns. No obstant això, en arribar al mínim ha començat una ratxa a l'alça que no s'ha frenat malgrat l'anunci del president del Govern, Pedro Sánchez, d'un paquet d'ajudes i estímuls per mitigar els efectes del coronavirus, entre els quals s'inclou la mobilització de fins a 200.000 milions d'euros, el 20% del PIB espanyol.

L'increment de la prima es deu a l'alça experimentada pel rendiment del deute espanyol. Així, els bons espanyols amb venciment a una dècada han registrat un augment de gairebé el 20%, fins a situar-se en un rendiment del 1,017%, la seva major lectura des de maig de 2019.

Per contra, el rendiment del 'bund', el seu homòleg alemany, s'ha mantingut estable, fins a situar-se en el -0,459%, enfront del -0,458% amb què va tancar el dilluns.

Per la seva banda, l'Ibex 35 ha reaccionat en sentit oposat. Just després que finalitzés la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha arribat a pujar un 6,3%, situant-se a 6.495 punts. L'índex s'ha mantingut en verd des de l'obertura, impulsat per la prohibició durant un mes de les operacions curtes decretada per la CNMV.

Noticias relacionadas

contador