ep el ministro de transportes movilidad y agenda urbana jose luis abalos durante una rueda de prensa
Moncloa

El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha anunciat aquest dimecres que aquells empresaris que estiguin pagant el lloguer de locals comercials i oficines podran acollir-se a una moratòria si s'han vist afectats per la crisi del coronavirus.

El Govern amplia d'aquesta manera la cobertura de l'article 4 del Reial decret 11/2020. En aquest apartat s'estableix que l'arrendatari podrà sol·licitar una moratòria o la reducció del 50% del lloguer en cas que tingui dificultats econòmiques derivades de la pandèmia.

Aquesta normativa estableix que serà el propietari de l'immoble qui triï entre les dues opcions, comunicant la seva decisió en un termini màxim de 7 dies laborals des que l'inquilí l'hagi sol·licitat.

En qualsevol cas, totes dues mesures es prolongaran durant el temps que duri l'estat d'alarma, amb la possibilitat d'ampliar-se fins a quatre mesos si es manté la situació de vulnerabilitat. En el cas de les moratòries, es retornaran les quantitats ajornades sense cap mena d'interès durant els següents tres anys.

Noticias relacionadas

contador