• Se trata del dato esperado por Eurostat, aún no confirmado
  • El precio de los servicios ha registrado su mayor tasa anual desde junio
inflacion mexico

La inflació de la zona euro ha tornat a terreny positiu en termes interanuals, segons la dada preliminar de juny d'IPC publicada per l'oficina estadística Eurostat. L'indicador passa del -0,1% en el mes de maig fins al 0,1% al juny, enfront de la dada prevista pel consens d'analistes en el 0,0%.

Entre els components de l'índex, el preu dels serveis ha registrat la seva major taxa anual al juny, en encarir-se un 1,1%, enfront del 1% de maig, mentre que el preu de l'energia va baixar un 6,5%, 1,6 punts percentuals menys que el mes anterior.

Per la seva banda, els preus dels aliments frescos van pujar un 1,4%, enfront de l'1,5% de maig i els de els béns industrials no energètics van pujar un 0,4%, una dècima menys que el mes anterior.

I SI NO ES TÉ EN COMPTE L'ENERGIA?


D'aquesta manera, sense tenir en compte l'impacte de l'energia, la taxa d'inflació de la zona euro va ser del 0,9% al juny, una dècima per sobre de la dada de maig, mentre que en excloure també el preu dels aliments frescos l'índex es va situar en el 0,8%, en línia amb el mes anterior.


Sense tenir en compte l'impacte de l'energia, els aliments, l'alcohol i el tabac, la inflació de l'eurozona es va elevar una desena respecte a maig, fins al 0,9%.

contador