inflacioncbrecord12

La inflació anual es dispara al febrer fins al 7,4%, d'acord amb l'indicador avançat elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), cosa que representa la taxa més alta des del juliol del 1989. En comparació amb el mes anterior, l'índex de preus al consum (IPC) va pujar un 0,6%.

Aquesta evolució és a causa de les pujades generalitzades en la majoria dels seus components. Entre aquests, cal assenyalar les dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques i les dels carburants i combustibles, així com el comportament dels preus de l'electricitat, que aquest mes van disminuir, però menys que el febrer del 2021.

Aquest indicador proporciona un avenç de l'IPC que, en confirmar-se, suposaria un augment de més d'un punt en la taxa anual, ja que al mes de gener aquesta variació va ser del 6,1%. A més, l'IPC interanual confirmaria que encadena la catorzena taxa positiva consecutiva.

Per la seva banda, la taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) augmenta sis dècimes, fins al 3%.

En taxa mensual, l'IPC va experimentar al febrer un increment del 0,6% enfront del gener, en contrast amb el descens del 0,4% registrat al mes anterior.

D'altra banda, al febrer, la taxa de variació anual estimada de l'índex de preus al consum harmonitzat (IPCH) se situa al 7,5%, més d'un punt superior a la registrada al mes anterior. La variació mensual estimada de l‟IPCH és del 0,7%.

contador