• Els productes energètics són els que resten més a la inflació
  • L'alça es produeix principalment per l'encariment dels segments d'hosteleria, verdures i fruites
inflacion mexico

L'IPC del conjunt de la Zona Euro es va situar en el 0,2% anual al juliol, xifra que suposa una dècima més que el mes anterior i el mateix nivell que un any d'augment d'inflació que un any abans, segons les dades de l'oficina europea d'estadístiques Eurostat.

La xifra publicada per Eurostat confirma la dada avançada a principis de mes. Per al conjunt de la Unió Europea, la taxa d'inflació experimenta el mateix resultat en elevar-se una dècima fins al 0,2%.

A la Unió Europea un total de 12 països va registrar una caiguda dels preus, entre els quals Espanya, on l'IPC se situa en el -0,7%

Així, a la Unió Europea un total de 12 països va registrar una caiguda dels preus, entre els quals Espanya, on l'IPC se situa en el -0,7%, amb un retrocés dels preus només superat per Eslovàquia (-0,9%), Croàcia (-1,1%) i Bulgària (-1, 1%). Per contra, en 16 estats l'IPC se situa en positiu. El nivell més alt el registra Bèlgica amb un 2%, mentre que en les dues principals economies de l'àrea monetària, l'IPC alemany és del 0,2% i el de França del 0,4%.

Els sectors amb major impacte a l'alça en l'indicador han estat el segment de restaurants i cafeteries (+0,11 punts percentuals), el de verdures (+0,09) i el de les fruites (+0,08). Mentre que el segment de combustibles i transports ha restat 0,46 punts bàsics, seguit dels combustibles de calefacció (-0,46) i el gas (-0,12).

contador