ep un dels edificissfl colonial a paris
Un dels edificis de SFL (Colonial) a ParísSFL

Impulsada per la revaloració de la seva cartera d'edificis que supera els 6.000 milions d'euros

MADRID, 12 (EUROPA PRESS)

Société Foncière Lyonnaise (SFL), filial francesa de Colonial, va obtenir un benefici net atribuïble de 685,3 milions d'euros en l'exercici 2017, la qual cosa suposa un increment de 35,9%, impulsat per la revaloració dels seus actius.

El valor de la cartera d'edificis d'oficines que la signatura té en el centre de París va superar els 6.000 milions d'euros. En concret, a tancament d'any estava valorada en 6.229 milions d'euros, un 8,6% per sobre de l'exercici anterior.

Del seu costat, SFL va reduir un 15% el seu endeutament durant el passat any, fins a situar-ho en 1.631 milions, import equivalent al 24,6% del valor dels actius.

França es mantindrà com a primer mercat de Colonial una vegada que aquesta immobiliària es fusioni amb la socimi Axiare, a pesar que aquesta operació reforçarà el pes del mercat de Madrid dins de la companyia en detriment del de Barcelona.

En concret, el mercat de París, a través de SFL, suposarà el 57% del valor dels actius de la immobiliària, que aconseguiran gairebé els 10.000 milions d'euros, mentre que la cartera d'oficines a Madrid representarà un 29% i la de Barcelona es reduirà fins a configurar un 10%.

INVERSIONS EN MILLORES

Quant als resultats de 2017 de SFL, i pel que fa al plànol operatiu es refereix, els ingressos per rendes es van reduir un 1,2% durant el passat any, fins als 195,8 milions d'euros, com a conseqüència de la rehabilitació d'alguns edificis i la venda d'un altre.

Durant 2017, SFL va destinar una inversió de 32,8 milions d'euros en obres de millora i rehabilitació d'edificis, que va escometre en immobles que suposen al voltant del 13% de la seva cartera.

El descens es registra a pesar que durant el passat any la firma gal·la va signar nous contractes de lloguer que van sumar 21.000 metres quadrats de superfície.

contador