ep la ministratrabajomagdalena valerio 20190625091505
MINISTERIO DE TRABAJO, MIGRACIONES Y SEGURIDAD SOC

La Seguretat Social pagarà als pensionistes el pròxim 1 de juliol la nòmina ordinària, al costat de la paga extraordinària i el pagament de l'IRPF, la qual cosa suposarà una factura de 19.000 milions d'euros que sortiran dels ingressos per cotitzacions i del préstec de 7.500 milions d'euros que va aprovar el Consell de Ministres el passat mes de març per la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Sortirà dels ingressos per cotitzacions i del préstec de 7.500 milions d'euros

D'aquesta manera, segons ha destacat aquest dimarts el Ministeri de Treball, la "bona marxa" de la recaptació per cotitzacions no farà necessari recórrer al Fons de Reserva de les pensions.

El préstec de l'Estat a la Seguretat Social, l'import total del qual ascendeix als 13.830 milions d'euros, es va aprovar per acord de Consell de Ministres l'1 de març de 2019, amb l'objecte de proporcionar cobertura adequada a les obligacions de la Seguretat Social i possibilitar-ne l'equilibri pressupostari.

En l'aprovació del préstec es contemplen lliuraments amb data límit d'1 de juliol, per un import total de 7.500 milions d'euros, i altres amb data límit de l'1 de desembre de 2019 per import de 6.330 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador