ep mas de 5000 empresas se adhieren a eactivate
#EACTÍVATE

L'Indicador de Confiança Empresarial Harmonitzat (ICEA), la publicació de la qual correspon a l'Institut Nacional d'Estadística (INE), va pujar un 10,5% en el quart trimestre d'enguany en relació al trimestre anterior, la seva alça més marcada des del començament de la sèrie, el 2013.

Fins ara, el major repunt s'havia registrat en el tercer trimestre de 2013, quan es va experimentar un augment de la confiança del 5,5%.

Aquest fort increment de la confiança empresarial es produeix després del nul creixement registrat en el tercer trimestre i l'enfonsament del 26,9% que va sofrir entre abril i juny per la crisi sanitària.

L'INE precisa que la recollida d'informació per elaborar aquest indicador es va produir entre el 15 de setembre i el 5 d'octubre, mentre que en el trimestre anterior va tenir lloc en finalitzar l'estat d'alarma a Espanya.

El repunt de la confiança empresarial registrat en el quart trimestre és resultat de la millora tant de l'indicador d'expectatives com del de situació.

En concret, el balanç d'expectatives (diferència entre les opinions dels empresaris optimistes i els pessimistes) es va situar en -41,3 punts, enfront del descens de 47,2 punts registrat en el trimestre anterior.

Això es deu al fet que el percentatge d'establiments empresarials que pensen que la marxa del seu negoci serà favorable entre octubre i desembre d'enguany s'ha situat en el 8,1%, xifra superior a la del trimestre anterior (7,7%).

Al mateix temps, el percentatge d'empresaris que opinen que el seu negoci marxarà de manera normal ha augmentat fins al 42,5%, mentre que els empresaris que es mostren pessimistes sobre l'evolució del seu negoci ha baixat des del 54,9% del trimestre anterior al 49,4%.

Noticias relacionadas

contador