ep 12 march 2020 hessen frankfurt main stock traders look at monitors in the trading room of the
Boris Roessler/dpa - Archivo

La confiança dels inversors institucionals alemanys ha registrat una lleugera reculada al juliol respecte al mes anterior, mentre que la valoració de la conjuntura econòmica actual ha millorat, segons l'índex del Centre de Recerques Econòmiques Europees de Leibniz (ZEW).

En concret, la confiança s'ha situat en 59,3 punts, des dels 63,4 del mes de juny, i la valoració actual ha passat als -80,9 punts, comparat amb -83,1 el mes anterior.

"La perspectiva per a l'economia alemanya es manté en gran mesura sense canvis en comparació amb el mes passat", ha indicat Achim Wambach, president del ZEW, assenyalant que "després d'un segon trimestre molt pobre, els experts esperen veure una recuperació gradual del PIB durant la segona meitat de l'any i principi de 2021".

Quant a les perspectives per al conjunt de la zona euro, els inversors institucionals alemanys es mostren una mica més optimistes, amb una pujada de l'índex corresponent als 59,6 punts des dels 58,6 de juny, mentre que l'avaluació de la situació actual també ha millorat lleugerament, amb una pujada de l'índex fins a -88,7 punts, comparat amb -89,6 el mes anterior.

contador