ep archivo   documentacion para la firma de una hipoteca a 15 de marzo de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Les entitats bancàries s'estan veient obligades a oferir canvis en els seus productes per tancar un nombre més gran de noves hipoteques. Així, n'estan eliminant les vinculacions. Això sí, de moment només per a perfils solvents.

És el que perceben a Hipoo, on asseguren que, arran la inestabilitat de l'euríbor, les entitats s'estan centrant des de fa mesos en els perfils boutique amb un alt nivell d'ingressos.

"Durant 2023, la banca oferia a aquest tipus de perfil un tipus d'interès més beneficiós per preu, mantenint vinculacions. En canvi, entre finals de febrer i principis de març d'aquest any, les entitats estan remodelant aquestes ofertes, dissenyant productes competitius sense vinculacions, només per a aquests perfils", expliquen.

Veuen que entitats com EVO Banc, Sabadell, Unicaja o BBVA ja estan aplicant aquestes modalitats.

Aquell 'big three' que componia les vinculacions -domiciliació de nòmina, assegurança de llar i assegurança de vida- es pot traduir ara en ofertes a tipus fix amb tipus molt competitius, des del 2,6 al 2,9%, sense cap vinculació o domiciliació de nòmina per a aquests perfils.

contador