pedestrians-walk-past-a-china-citic-bank-corp-branch-in-shanghai-china-on-tuesday-aug-10-10-2010-china-citic-bank-corp-is-expected-to-announce-interim-results-tomorrow-photographer-kevin-lee-bloomberg-br

L'índex de gerents de compra de serveis de la Xina va caure a 54,0 a l'agost des de 54,1 al juliol, segons ha informat aquest dijous Caixin i la firma de recerca Markit. La lectura va estar per sobre de la marca de 50 que separa l'expansió de la contracció, la qual cosa la converteix en el quart mes consecutiu d'expansió de l'activitat. El consens esperava una dada en 50,4.

L'augment de les vendes es va veure impulsat en gran mesura per la fermesa de la demanda interna, però les noves comandes d'exportació van caure per segon mes consecutiu, ha explicat Caixin.

"La pandèmia va continuar afectant la demanda externa, i la mesura per als nous negocis d'exportació va romandre en territori de contracció, arrossegant la demanda total", ha assenyalat Wang Zhe, economista de Caixin.

La forta expansió de l'activitat de serveis i de les vendes a la llar va fer que les empreses ampliessin les plantilles per primera vegada en set mesos, ha indicat Caixin.

L'índex oficial de gerents de compra no manufacturers de la Xina va pujar a 55,2 a l'agost, en comparació amb 54,2 al juliol, va dir l'Oficina Nacional d'Estadístiques a principis d'aquesta setmana.

El PMI de Caixin s'inclina més cap a les empreses més petites, mentre que l'oficial està ponderat cap a les empreses més grans.

Noticias relacionadas

contador