kashkari minneapolis

"En aquest moment, l'escenari base sembla que tindrem una economia en desacceleració, però que evitaríem una recessió", ha assenyalat el president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, assegurant que l'aterratge suau dels Estats Units seria "un resultat rotundament positiu".

En una entrevista a CBS News ha afirmat que "podem tornar al tipus d'economia que teníem abans de la pandèmia, que era de desocupació molt baixa, baixa inflació, augments salarials reals modestos, però positius per al poble nord-americà".

A més, considera "absolutament assolible" que l'economia dels EUA torni als nivells previs a la pandèmia. "No volem declarar la victòria", i per això "si necessitem augmentar els tipus més enllà, ho farem", ha assenyalat.

Per això, ha afegit que des de la Fed continuaran observant totes les dades. "Les dades d'inflació, les dades salarials, així com les dades de desocupació per fer aquestes avaluacions". "Si podem aconseguir una inflació del 2% amb només un modest debilitament al mercat laboral, crec que seria un resultat rotundament positiu per al país en conjunt", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador