ep el president de la reserva federal fed durant la roda de premsa posterior a la reunio de
RESERVA FEDERAL (FED) - Archivo

Sorprenent l'anàlisi del discurs de Jerome Powell, president de la Fed, a Jackson Hole, que fan aquest dilluns els experts de Julius Baer. Fent gala del seu caràcter 'sempre optimista', aquests analistes segueixen esperant que la Reserva Federal baixi tipus el 2023 quan el consens està convençut que això ja no passarà després del que va dir Powell divendres.

El banc suís continua esperant que la primera baixades de tipus de la Fed arribaran al proper any. Això sí, com a conseqüència del to més dur de Powell, ha endarrerit la seva expectativa d'una primera baixada a la segona meitat del 2023.

"Seguim projectant que la inflació s'alentirà a la segona meitat del 2023 fins a un punt que permetrà al banc central retallar els tipus i que els rendiments del Tresor es consolidin a un nivell més baix. Les paraules de Powell van reflectir un to agressiu, però al capdavall, el contingut no agita el vaixell", afirmen aquests analistes malgrat les fortes caigudes que es van veure a les borses divendres i que s'estan registrant avui.

TRES MISSATGES PRINCIPALS

Julius Baer destaca tres missatges principals de la compareixença de Jerome Powell de divendres:

1. En primer lloc, la màxima prioritat de la Fed és lluitar contra la inflació a qualsevol preu. Powell va dir: "Estem movent la postura de la nostra política a propòsit a un nivell que serà prou restrictiu per tornar la inflació al 2%. Això sona molt que el president de la Fed està disposat a empènyer l'economia a la recessió, si cal", indiquen aquests experts.

2. El segon missatge va ser que les expectatives d'inflació necessiten estar ancorades, citant l'experiència negativa de l'era del 1980.

3. Finalment, Powell va deixar clar que suavitzar la postura de la Fed “prematurament” seria un gran error.

"Els lectors recordaran que el mercat financer va reaccionar molt positivament a l'última conferència de premsa de Powell a finals de juliol. Des d'aleshores, hem sabut per diversos funcionaris que la Fed va considerar la reacció del mercat com a inadequada i contraproduent. Al nostre parer, el discurs va ser una reacció exagerada (a les alces del mercat)", conclouen els experts de Julius Baer.

Noticias relacionadas

contador