• L'expresident d'Espanya substituirà Juan Picón, que va promoure la seva incorporació
ep jose maria aznar intervienelos cursosveranoescorial
EUROPA PRESS

L'expresident del Govern José María Aznar ha fitxat per Latham & Watkins, el primer despatx del món per facturació, han informat a Europa Press fonts coneixedores del nomenament.

Aznar, que s'incorporarà al bufet el proper mes de març en qualitat d'assessor internacional, arriba a Latham & Watkins de la mà de Juan Picón, que assumirà aquest mateix mes el seu càrrec com a soci director de l'oficina espanyola de la companyia.

José María Aznar era fins a finals de 2017 senior advisor de DLA Piper, el despatx nord-americà que copresidia Picón abans del seu fitxatge al novembre pel seu competidor Latham & Watkins.

Juan Picón va ser qui va promoure llavors la incorporació d'Aznar a aquest bufet i torna a fer-ho ara al seu nou destí professional, on s'espera que l'expresident del Govern aporti la seva 'expertise' sobre l'Amèrica Llatina, una de les destinacions d'inversió més cobejats pels bufets anglosaxons.

Entre els actuals càrrecs de José María Aznar destaquen la seva presència a la junta directiva de News Corporation, el conglomerat que presideix el magnat Rupert Murdoch; és assessor de l'empresa d'extracció d'or Barrick Gold Corporation, membre del consell assessor internacional de l’Atlantic Council i del patronat del Real Instituto Elcano, a més de presidir Faes.

Picón, que s'encarregava de les responsabilitats internacionals i la gestió global de DLA Piper, passarà a Latham & Watkins, amb seu a Nova York, a centrar-se al mercat espanyol, substituint en el càrrec José Blanco.

A més de Picón, altres dos socis de DLA Piper, Ignacio Gómez-Sancha (dret mercantil i mercat de valors) i José Antonio Sánchez-DAFOs (fusions i adquisicions), s'incorporaran a la companyia que fa 10 anys que és a Madrid, en concret al departament corporatiu.

En aquest sentit, el president global del departament corporatiu de Latham & Watkins, Marc Jaffe, va afirmar amb motiu del fitxatge de Picón que Espanya "continua sent una important plataforma d'inversió per a Amèrica Llatina", on veuen "oportunitats transfrontereres significatives" per aprofitar la seva experiència en fusions i adquisicions, finances, projectes d'infraestructura i petroli i gas, entre altres àrees a la regió.

Latham & Watkins, fundat el 1934 i amb presència a 14 països, preveu tancar l'exercici 2017 amb una facturació superior als 3.000 milions de dòlars. La seva plantilla està formada per més de 2.600 advocats.

contador