philip lane banco central irlanda
CENTRAL BANK IRELAND

Philip Lane, actual governador del Banc Central d'Irlanda, ha estat postulat aquest dilluns per al lloc que deixarà lliure el proper 31 de maig al Consell Executiu del Banc Central Europeu (BCE) el belga Peter Praet, economista en cap de l'institut emissor, segons ha anunciat el ministre de Finances, Despesa Pública i Reforma d'Irlanda, Paschal Donohoe.

"Tinc la satisfacció de nominar el governador Lane al Consell Executiu del BCE", ha dit Donohoe, que ha destacat que el banquer irlandès és un eminent economista, que gaudeix d'un elevat prestigi a Europa i està molt preparat per jugar un paper de lideratge en el desenvolupament i supervisió de la política monetària a l’Eurozona. "Donarem suport a Philip en els seus esforços per aconseguir aquesta feina", ha afegit aquest dilluns a la seva arribada a l'Eurogrup a Brussel·les.

A la seva arribada a la reunió a Brussel·les, Donohoe ha defensat la candidatura del seu compatriota al directori del BCE i ha assenyalat que Lane "ha fet un treball excepcional liderant el Banc Central d'Irlanda durant la fase actual d'estabilitat econòmica a Irlanda i ha demostrat les seves credencials com banquer central de primer ordre i ha jugat un paper important en moltes institucions europees, on ha estat involucrat en molts projectes sobre bancs centrals i diferents polítiques".

Lane "ha fet un treball excepcional liderant el Banc Central d'Irlanda i ha demostrat les seves credencials com a banquer central de primer ordre"

"L’excel·lent historial econòmic, financer i polític del professor Lane el posiciona idealment per ocupar un seient al Consell Executiu del BCE", ha declarat el ministre irlandès.

Els ministres de Finances de la zona euro tenen previst pactar el nom d'un candidat per al lloc que quedarà lliure al directori del BCE durant la reunió del proper 11 de febrer perquè un dia després l'Ecofin adopti una recomanació formal adreçada al Consell Europeu.

En aquest sentit, el Ministeri de Finances d'Irlanda ha posat de rellevància que Philip Lane ocupa actualment la presidència del Comitè Tècnic d'Assessoria del Consell Europeu de Risc Sistèmic (ESRB), així com el seu anterior pas com a president del Grup de Treball d'Alt Nivell sobre Actius Assegurances i la Presidència del Comitè Científic Assessor, que demostren la seva consideració a nivell europeu.

Amb la nominació de Philip Lane al lloc que deixarà vacant Peter Praet al directori del BCE, Irlanda torna a intentar obtenir un càrrec a l'executiva del banc central de la zona euro, després d'una primera temptativa l'any passat, quan el governador del Banc Central d'Irlanda va ser l'únic rival de l'espanyol Luis de Guindos pel lloc de vicepresident del BCE.

Noticias relacionadas

contador