ep rebaixa rebaixes consum preu preus ipc roba
Rebaixa, rebaixes, consum, preu, preus, IPC, robaEUROPA PRESS

BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va baixar cinc dècimes el passat mes de gener respecte al desembre per les rebaixes d'hivern, principalment, mentre que la taxa interanual es va situar en el 3,1% segons dades que ha fet públiques aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la inflació va baixar un 0,5% al gener respecte al mes anterior i va elevar 1,4 punts la seva taxa interanual, fins al 3%, cinquena taxa positiva consecutiva i el seu nivell més alt des de l'octubre del 2012.

Catalunya és una de les comunitats amb la taxa interanual més alta, superada per Castella i Lleó (3,4), Castella-la Manxa (3,3%) i Galícia (3,2), i al mateix nivell de Cantàbria i La Rioja (3,1%).

Els preus que més van baixar el gener van ser els del vestit i el calçat, amb una disminució del 15,4%, seguits, a gran distància, pels de l'oci i la cultura, que van experimentar una caiguda del 2,2%.

Per contra, les pujades més destacades les van protagonitzar els preus de l'habitatge, que van repuntar un 2,5%, i els del transport, que es van incrementar un 1%.

Per províncies, totes han experimentat caigudes: Barcelona i Lleida van registrar caigudes de la inflació de sis dècimes al gener, mentre que a Girona va ser de cinc dècimes i a Tarragona d'una.

Pel que fa a les taxes interanuals, la més alta es va donar a Tarragona, amb una taxa del 3,6%; seguida de Lleida (3,5%), Girona (3,4%) i Barcelona (3%).

contador