• Les vendes del grup es van situar en 23.311 milions d'euros, un 12% més
  • Durant l'exercici, Inditex ha generat 9.596 noves ocupacions a tot el món
ep zaratquio
Zara a Tòquio INDITEX

Inditex va registrar un benefici net de 3.157 milions d'euros en el seu any fiscal 2016-2017 (de l'1 de febrer del 2016 al 31 de gener del 2017), la qual cosa suposa un increment del 10% respecte a l'exercici anterior, va informar aquest dimecres la companyia gallega, que per primera vegada supera la barrera dels 3.000 milions d'euros de guanys.

  • 43,30€
  • -1,14%

Les vendes del grup es van situar en 23.311 milions d'euros, un 12% més, amb creixements en totes les àrees geogràfiques en les quals el grup té activitat, mentre que el resultat brut d'explotació (Ebitda) es va situar en 5.083 milions d'euros, un 8% més.

Les vendes del grup es van situar en 23.311 milions d'euros, un 12% més

Les vendes a botigues comparables van créixer un 10%, sobre el creixement del 8,5% de l'exercici anterior, amb creixements positius en totes les àrees geogràfiques i en totes les cadenes.

El president d'Inditex, Pablo Isla, ha destacat la importància d'aconseguir aquest resultat amb l'exigent perspectiva dels anys anteriors i ha manifestat que aquest èxit és la conseqüència directa del "compromís i de l'esperit de superació de totes les persones que integren el Grup, de la seva dedicació a l'empresa, passió per la moda i esforç responsable".

Isla ha subratllat també en aquest sentit les inversions realitzades en àrees clau, "amb la vista sempre posada en el mitjà i llarg termini, la qual cosa suposa aspirar a aconseguir l'empresa més sòlida i sostenible des dels punts de vista econòmic, social i mediambiental".

Durant l'exercici, Inditex ha generat 9.596 noves ocupacions a tot el món, per la qual cosa la seva plantilla ha passat de 152.854 a 162.450 persones.

D'aquest total de llocs de treball, 2.480 s'han generat a Espanya, relacionats molt especialment amb la constitució d'equips qualificats específics a les àrees centrals de disseny, creativitat, enginyeria, equips comercials o logística, com a conseqüència de l'expansió de la companyia.

La plantilla a Espanya ha aconseguit així aquest any les 48.589 persones, després d'haver generat prop de 9.500 llocs de treball en els últims cinc anys.

Vinculat a aquest efecte seu a Espanya, la companyia ha destacat també el creixement d'un nombrós grup d'empreses auxiliars a Espanya que ha acompanyat Inditex pràcticament des dels seus orígens.

Concretament en el passat exercici 2016 prop de 7.500 proveïdors de la companyia van facturar a Inditex 4.629 milions d'euros -500 milions més que en l'exercici anterior- amb un impacte en la generació d'ocupació de més de 50.000 llocs de treball indirectes a temps complet.

El perfil d'aquests proveïdors és fonamentalment tèxtil, però inclou de forma molt important també més sectors com els de l'arquitectura, el disseny, la construcció, la seguretat, l'electrònica, o els serveis.

Des del 2012, Inditex ha incrementat un 8,8% el nombre d'aquests proveïdors a Espanya i la seva facturació a la companyia s'ha elevat més d'un 34% en els últims cinc anys, període en el qual van facturar a Inditex més de 20.000 milions d'euros.

APORTA EL 2% DEL TOTAL DE L'IMPOST DE SOCIETATS A ESPANYA

Quant a la contribució fiscal de la companyia, si se sumen els impostos directes suportats per Inditex i els impostos indirectes recaptats, la contribució total del grup va superar els 5.600 milions d'euros l'any 2016 a tot el món.

Durant l'exercici 2016 les societats del grup van desemborsar 2.515 milions d'euros en impostos directes a nivell global.

A Espanya, la contribució total d'Inditex va aconseguir els 1.616 milions d'euros l'any 2016, sumant impostos directes i impostos indirectes recaptats.

La taxa efectiva de l'impost de societats va ser del 24,7%, pràcticament similar a la nominal de l'any.

Durant els últims cinc anys, la taxa efectiva mitjana a Espanya va superar el 26,38% amb una aportació total de més de 2.000 milions d'euros, quantitat que suposa més del 2% del total recaptat per l'Estat per aquest concepte en el conjunt de l'economia espanyola.

7.292 BOTIGUES EN 93 MERCATS

La companyia ha continuat estenent la presència internacional del seu model integrat de botigues físiques i en línia durant l'exercici 2016, amb 279 obertures netes en 56 mercats, fins a tancar amb 7.292 botigues en 93 mercats dels cinc continents.

La presència comercial del grup ha augmentat en totes les àrees geogràfiques en les quals és present.

A Europa hi suma 102 noves botigues, 116 a Àsia-Resta del Món, i 61 a Amèrica.

Destaca, en aquest sentit, l'entrada d'Inditex en cinc nous mercats (Nova Zelanda, Vietnam, Paraguai, Aruba i Nicaragua) i el llançament o ampliació de la plataforma en línia del Grup en un total de 20 mercats -12 d'ells nous-, com Turquia, Bulgària, Croàcia, República Txeca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Finlàndia, Letònia, Lituània o Malta.

En l'actualitat, Inditex disposa de plataforma de venda 'online' en un total de 43 països, després del llançament de la botiga en línia de Zara a Singapur i Malàisia el passat 1 de març.

1.500 MILIONS D'INVERSIÓ EL 2017

Les vendes en botiga a tipus de canvi constant ajustades per l'efecte calendari a causa de l'any de traspàs han crescut un 13% entre l'1 de febrer i el 12 de març del 2017.

La companyia té prevista aquest any una inversió de 1.500 milions d'euros per prosseguir amb el seu ritme d'inversions enfocades en el seu creixement sostenible, tant en avanços tecnològics i R+D orientat al client, com en l'ampliació del nombre de botigues ecoeficients, la modernització logística o l'impuls al programa de recollida i reciclatge de peces, entre d'altres aspectes clau.

El 2017 està previst que el grup segueixi avançant en l'expansió internacional del seu model integrat de negoci.

Així, preveu un ritme d'obertures netes similar al dels últims anys, dins la seva estratègia d'obertura de botigues significatives en els principals emplaçaments comercials del món, així com l'absorció d'unitats més petites a botigues properes.

En aquest sentit, prop del 70% de les obertures previstes per al 2017 ja han estat assegurades contractualment.

La plataforma en línia del grup prosseguirà igualment amb la seva expansió. En les properes setmanes està prevista l'arribada de la botiga 'online' de Zara a Tailàndia i el Vietnam i en la segona part de l'exercici se'n preveu el llançament a l'Índia.

contador