ep el presidente de mapfre antonio huertas durante la presentacion de resultados del primer
EUROPA PRESS

El president de Mapfre, Antonio Huertas, demana "mesures immediates" per garantir la liquiditat i l'estabilitat de les empreses, destacant que les aprovades fins ara són "molt inferiors" a les que d'altres economies de l'entorn europeu han posat en marxa.

"El primer pas per a la reactivació de l'activitat econòmica han de ser mesures immediates com ara garantir la liquiditat i l'estabilitat de les empreses, especialment les pimes, i flexibilitzar l'economia, preservar l'ocupació i el teixit empresarial, i donar suport als treballadors", ha assenyalat Huertas aquest dimarts a la seva intervenció a la cimera empresarial organitzada per la CEOE, i ha afegit que algunes d'aquestes mesures ja s'han començat a implementar.

No obstant això, el president de Mapfre considera que el conjunt de mesures aprovades fins ara "són molt inferiors als que altres economies de l'entorn europeu han implementat"; a Espanya representen un 10,7% del PIB, mentre que a la resta de les grans economies europees aquest percentatge és sensiblement superior: Alemanya, el 52,7% del PIB; Itàlia, el 24,0%; el Regne Unit, el 21,1%, i França, el 18,7%, ha explicat.

En opinió de Huertas, la reconstrucció d'Espanya després de la crisi derivada del Covid-19, és una "oportunitat i fins i tot una necessitat" per abordar aspectes estructurals de l'economia, perquè esdevingui "més eficient, competitiva, resilient i sostenible".

D'altra banda, el president de Mapfre ha posat de manifest que a d'altres països s'estan fent passes per a la cerca de fórmules de col·laboració públic-privada que permetran en un futur cobrir el risc de pandèmia i protegir els petits empresaris.

En aquest sentit, ha subratllat que el Consorci de Compensació d'Assegurances a Espanya estaria preparat per col·laborar amb aquestes cobertures si es fan algunes reformes. "Instrumentar un recàrrec a les primes per a la creació d'un fons per a la cobertura de pandèmia, per sobre del que ofereixin les companyies privades, de manera similar als esdeveniments catastròfics de la naturalesa, són solucions possibles", ha assenyalat.

També ha insistit en la necessitat d'enfortir l'assegurança de crèdit, ja que implica donar suport a la reconstrucció del teixit de les relacions entre les empreses, moltes d'elles pimes. "Tots els països del nostre entorn han aprovat mesures bilionàries per protegir aquesta activitat, amb un consens entre governs i operadors, mentre que al nostre país el sector assegurador de manera unànime ha rebutjat el programa proposat pel Govern", ha lamentat.

Noticias relacionadas

contador