BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

La cadena d'autoescoles Hoy-voy ha iniciat els tràmits per presentar una reclamació per danys i perjudicis contra la Direcció general de trànsit (DGT) per les pèrdues econòmiques que provoca a les autoescoles la vaga d'examinadors.

En un comunicat aquest dimarts, Hoy-voy ha considerat que la situació de bloqueig d'aquest conflicte és responsabilitat de l'administració pública, per la qual cosa ha lamentat la "inoperància" del Govern espanyol i ha apuntat que, a més d'examinadors i autoescoles, també estan afectats tots els ciutadans que no poden completar les seves proves per obtenir el permís de conduir.

Ha recordat que la vaga d'examinadors de 2015 va obligar a suspendre 60.000 proves en tot l'Estat i aquest any ja s'acumulen més de 31.000; Hoy-voy acumula aquest estiu 1.715 proves pendents de l'examen pràctic.

Per això, ha advertit que portarà el litigi contra la DGT "fins a les últimes conseqüències", i li ha insistit que desencalli immediatament el conflicte amb els examinadors perquè els afectats col·laterals puguin recuperar la seva activitat amb normalitat.

En paral·lel, Hoy-voy manté oberta la seva campanya de recollida de signatures a través de la plataforma 'change.org' --ja ha superat els 6.500 suports--, que enviarà al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i al director de la DGT, Gregorio Serrano.

contador