• "La perspectiva de creixement econòmic està per sobre de la mitjana per a una economia d'alt ingrés", apunta
hong kong kowloon peninsula skyline night city

L'agència de qualificació S&P ha retallat la valoració de Hong Kong un dia després de rebaixar la Xina per primera vegada des de 1999, una mesura que reflecteix els "forts vincles institucionals i polítics" entre la regió administrativa i el continent. Un fet que provoca que "el club 'dels països amb valoració triple A passi de 12 a 11.

La qualificació creditícia a llarg termini es va reduir a 'AA +' des d’'AAA, ha indicat S&P en un comunicat aquest divendres. Una rebaixa vinculada a la retallada que va realitzar l'agència de la qualificació aquest dijous a la Xina a 'A +' d’'AA-'. Aquesta qualificació de Hong Kong reflecteix que "la perspectiva de creixement econòmic està per sobre de la mitjana per a una economia d'alt ingrés, un bon exercici fiscal, reserves fiscals importants, una posició externa forta i la credibilitat de la política monetària", apunta S&P.

No obstant això, l'agència ha apuntat que "la posició de crèdit de Hong Kong que no pugui estar completament desconnectada de la del continent, a causa dels vincles financers i econòmics, i l'autoritat sobirana de la Xina". L'agència de qualificació també va confirmar la seva qualificació creditícia 'A-1 +' del deute a curt termini de Hong Kong.

"Vam baixar la qualificació de Hong Kong per reflectir els potencials riscos de desbordament per la regió administrativa especial (SAR, en les seves singlas en anglès) si el despalanquejament a la Xina resultés més perjudicial del qual actualment esperem", ha informat S&P al seu comunicat, en referència a la regió administrativa especial de Hong Kong.

És la segona vegada aquest any que la qualificació de Hong Kong s'ha reduït en resposta a una rebaixa a la Xina. Moody's Investors Service va baixar al maig la qualificació del centre financer i va canviar el pronòstic a estable de negatiu després de rebaixar la Xina per primera vegada des de 1989.

Noticias relacionadas

contador