ep manifestacion de pensionistas frente al congreso
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Hisenda ha rebaixat de forma inesperada la paga extra a 75.000 pensionistes. Concretament, el seu ingrés rebut ha estat inferior a fins a 400 euros pels canvis de criteris, que han endurit els descomptes per embargaments.

Segons han explicat fonts de l'agència tributària a l'agència Europa Press, la retallada no afecta els que perceben una pensió inferior a l'SMI, en ser inembargable.

La Seguretat Social subratlla que el nou criteri adoptat per la Direcció General de Tributs per augmentar l'import a descomptar de la pensió es deu al fet que durant els mesos de paga extra s'estava deduint menys import de què corresponia a cert grup de pensionistes amb embargaments amb Hisenda.

Aquest mes als pensionistes els toca rebre el que es coneix com la paga extraordinària de Nadal, a més de la nòmina ordinària. Tot i que la Seguretat Social ordena el pagament als pensionistes als primers dies de desembre, és freqüent que els bancs ho avancin el 25 de novembre, és a dir, a avui.

El canvi de criteri de Tributs, per tant, ha afectat la nòmina de novembre per ser mes de paga extra (l'altre és al juny), per la qual cosa el mes que ve no s'aplicarà, i sempre només per a aquells pensionistes que tenen embargaments amb Hisenda.

Des de la Seguretat Social s'assegura que pel que fa a la nòmina de novembre s'han limitat a complir amb les normes tributàries.

Noticias relacionadas

contador