• Demana als assessors fiscals i jurídics que no ocultin "res" a les hisendes públiques
ep cristobal montoro inaugurajornadasfuncion publicasiglo xxi
EUROPA PRESS

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha indicat aquest dilluns que l'Agència Tributària investigarà "d'ofici" els contribuents espanyols que apareguin als 'Papers del Paradís' per la seva possible vinculació a empreses domiciliades en paradisos fiscals.

El ministre ha demanat responsabilitat als assessors fiscals i jurídics per no contribuir a l'ocultació de rendes

Montoro, que ha inaugurat unes jornades de la Federació d'Associacions de Cossos Superiors de l'Administració Civil (Fedeca), ha dit que les assessories fiscals i jurídiques "no estan per ocultar res a les hisendes públiques". Així s'ha pronunciat el ministre després de conèixer les publicacions de diferents mitjans sobre comptes en paradisos fiscals de personalitats espanyoles i estrangeres, documents coneguts com els 'Papers del Paradís'.

El ministre ha demanat responsabilitat als assessors fiscals i jurídics, ja que "tenen molt a dir", no només per no contribuir a l'ocultació d'aquestes rendes, "sinó per evitar que es produeixin aquest tipus de situacions, que la societat entén avui com inadmissibles i inacceptables per qualsevol persona".

Pel que fa al cas concret de l'exalcalde de Barcelona i membre del PdCAT Xavier Trias, que segons els mitjans que han publicat aquests documents, deu tenir comptes ocults en paradisos fiscals, Montoro ha assenyalat que ha de ser ell qui doni les explicacions pertinents, i ha afegit que els espanyols han d'estar ara "més tranquils" perquè s'ha avançat "moltíssim" en la detecció del patrimoni ocult, tant dins com fora d'Espanya.

"A Espanya s'ha avançat moltíssim perquè no hi hagi aquest tipus de refugis fiscals i això també contribueix a la recuperació econòmica", ha indicat el ministre, després d'indicar que des de 2012 ha aflorat en patrimoni ocult gairebé el 10% del PIB. "Cada vegada serà més perquè els propietarris d'aquest patrimoni opac saben que estem actuant i aquestes conductes no són admissibles", ha assegurat.

Noticias relacionadas

contador