ep viviendas pisos inmueble mercado inmobiliario alquila vende vivienda

Hisenda facilita la cerca d'immobles i engega una aplicació i un servei telefònic per facilitar la participació en subhastes que es publiquen a través del Portal del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). El sistema permet seleccionar criteris de cerca, ubicar al mapa, guardar com a favorit i la possibilitat de compartir-los per missatgeria instantània.

En concret, segons detalla l'Agència Tributària, el sistema s'ha dissenyat per localitzar d'una manera àgil i senzilla qualsevol immoble que s'adapti a les necessitats de l'interessat mitjançant criteris de cerca com la província on rau l'immoble, el tipus de bé o el valoració.

El cercador també permet ubicar immobles a través de l'opció 'mapa', on qualsevol persona interessada podrà conèixer amb exactitud el lloc on es troben els immobles. La nova funcionalitat incorpora també la possibilitat de guardar com a favorits els immobles seleccionats per facilitar-ne la recuperació en futurs accessos al cercador, o fins i tot compartir-los per missatgeria instantània de mòbils.

A més, en cas que en un moment determinat cap immoble no compleixi els criteris introduïts, s'ha habilitat un sistema de subscripció a alertes que avisarà l'interessat quan s'iniciï una subhasta que compleixi aquests criteris.

Per accedir al servei de consulta no cal cap tipus d'autenticació. La subscripció al sistema d'avisos de béns immobles sí que requerirà comptar amb 'Clau Pin' per accedir des de l'app, mentre que l'accés a través de la seu electrònica es podrà realitzar tant amb 'Clau Pin', com amb certificat o DNI electrònic.

"Amb aquestes millores, l'Agència Tributària avança en la seva estratègia de facilitar gestions i tràmits al màxim nombre de contribuents possible i a tot tipus de perfils, apostant per un model de navegació còmode, modern, intuïtiu i adaptat a les necessitats que requereixen els ciutadans", assenyala el comunicat.

A tot això se suma a la implementació d'un servei d'informació i assistència telefònica específic perquè els interessats a participar en les subhastes puguin resoldre els dubtes durant tot el procediment, des que són interessats, fins que es converteixen en licitadors o adjudicataris.

contador