ep cestas de navidad de el corte ingles
EL CORTE INGLÉS - Archivo

Rebre una cistella, guanyar un sorteig o aconseguir un regal són uns dels molts obsequis que pujaran el teu IRPF. Gestha, els tècnics del Ministeri d'Hisenda, han anunciat que aquests regals tributen com un increment de patrimoni a l'escala general de l'IRPF. Per la qual cosa, el respectiu valor dels obsequis haurà de sumar-se a la resta de rendiments percebuts durant l'any en fer la declaració de la renda. En cas de no saber-ne l'import, haurà de deduir-se la retenció o l'ingrés a compte.

Aquesta informació s'anuncia els dies previs al sorteig de la Loteria de Nadal. Gestha ha afegit que qualsevol premi diferent de les Loteries, Creu Roja o Onze obliga a practicar una retenció del 19%. Si el guany supera els 300 euros s'ha d'ingressar a Hisenda.

A més, el Ministeri d'Hisenda, ha detallat que, si el premi es cobra en diners en efectiu, el guanyador ha de rebre un cop reduïda la retenció. En canvi, si es lliura en espècie, l'import total a què s'aplicarà la retenció es conformarà sumant la "valoració" i l'"ingrés a compte", exceptuant els imports d'ingrés a compte repercutit al guanyador.

Així mateix, les cistelles nadalenques que regala l'empresa als seus treballadors també han de declarar-se, però la tributació és diferent, ja que s'entenen com a renda de la feina en espècie, per tant, s'inclourà en l'IRPF al costat dels salaris.

En el cas dels dècims compartits i les participacions entre familiars i amics, en cas de guanyar algun premi, la persona que cobri el premi haurà d'indicar en aquest moment totes les altres identificacions dels partícips que van comprar la loteria. L'objectiu és aclarir la relació dels afortunats i el respectiu repartiment dels premis.

contador