ep archivo   el vicepresidente del banco central europeo luis de guindos participa en la
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

"En tindrem més informació al juny", ha dit el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, sobre quan decidirà l'organisme retallar els tipus d'interès.

"Encara no hem discutit res sobre futurs moviments de tipus. Necessitem recopilar més informació. Al juny també tindrem les nostres noves projeccions i estarem llestos per discutir això", ha afirmat en una entrevista amb Naftemporiki i Michalis Psilos.

Com ha reiterat, “no depenem de la data, depenem de les dades. Haurem de decidir quan ajustar la nostra postura política en funció de les dades que vegem”.

Sobre si hi ha el risc que la seva política monetària tingui un exercici excessiu, el vicepresident del BCE considera que "no és el cas": "Projectem que la inflació d'aquí a 12 a 18 mesos rondarà el nostre objectiu del 2%, però no veiem risc que caigui per sota d'aquesta xifra".

A més, De Guindos ha assegurat que el BCE actua de manera independent a la Reserva Federal dels EUA (Fed).

"Seguim contínuament els esdeveniments i estic força segur que la Fed també està observant el que passa a Europa i les decisions que prenem. Els bancs centrals es comuniquen entre si amb freqüència, però pel que fa a les decisions que prenem, som totalment independents", ha expressat.

Noticias relacionadas

contador