ep luisguindos protagonitzaesmorzar informatiu deuropa press
Luis de Guindos protagonitza un Esmorzar Informatiu d'Europa PressEUROPA PRESS

MADRID, 28 (EUROPA PRESS)

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha anunciat aquest dimarts que Espanya crearà aquest any més de 500.000 llocs de treball, i la taxa d'atur quedarà "clarament" per sota del 17%.

Així ho ha avançat De Guindos durant la seva intervenció als Esmorzars Informatius d'Europa Press, en els quals ha avançat que el Govern espanyol revisarà aquest divendres almenys en sis desenes a la baixa la seva previsió de la taxa d'atur d'aquest any en l'actualització del quadre macroeconòmic en el marc del projecte de llei dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

D'aquesta forma, la taxa d'atur se situarà "clarament" per sota del 17%, enfront de la taxa del 17,6% prevista en l'última actualització del quadre macroeconòmic realitzada el passat mes de desembre, i es crearan aquest any una mica més de 500.000 llocs de treball.

De Guindos ha destacat que aquesta revisió de la previsió d'ocupació suposa que la taxa d'atur haurà caigut en 10 punts des del seu nivell màxim aconseguit el 2013.

Així mateix, ha assegurat que si no es reverteixen les reformes que "estan donant els seus fruits", Espanya pot registrar fins a quatre anys amb creixements superiors al 2,5% del PIB, la qual cosa permetria recuperar l'ocupació de fa una dècada.

En aquest sentit, ha destacat l'efectivitat de la reforma laboral en la introducció de competitivitat i la millora de productivitat. "Estic convençut que ningú assenyat la canviaria", ha postil·lat.

El ministre ha indicat que la principal causa de desigualtat en els anys de crisi ha estat l'atur, però les dades "comencen a millorar" i es constata ja que l'evolució salarial "es va normalitzant" i "segur" que hi ha empreses en determinats sectors que poden dur a terme un increment salarial.

contador