austan goolsbee membre de la fed

Austan Goolsbee, president de la Reserva Federal de Chicago, ha afirmat que és massa aviat per declarar la victòria a la lluita contra la inflació per part del banc central, i que les decisions sobre retallades de tipus d'interès es basaran en les dades econòmiques entrants.

"Hem avançat molt el 2023, però encara adverteixo tothom que no està acabat", ha dit Goolsbee aquest diumenge en una entrevista a Face the Nation de CBS. Tot i que es va mostrar optimista sobre el fet que els Estats Units eviti una recessió, Goolsbee va insistir que la inflació encara és lluny de l'objectiu del 2% de la Fed.

"El que hauria de guiar la decisió sobre la política monetària és si estem complint l'objectiu que ens atorga la Llei de la Reserva Federal, que és maximitzar l'ocupació i estabilitzar els preus. Això és el que anomenem el mandat dual. Té dos aspectes. Durant els darrers anys, els Estats Units han tingut un exercici molt bo pel que fa a l'ocupació i força dolent al costat de la inflació, el que determinarà què hem de fer amb les taxes d'interès és si podem reduir la inflació a l'objectiu. Hem avançat molt el 2023, però encara adverteixo tothom que no està acabat. Així que les dades determinaran el que passarà amb les taxes", ha contestat Goolsbee a les preguntes de Margaret Brennan.

Les seves paraules arriben després que, dimecres passat, les conclusions de la reunió de la Fed anticipessin tres baixades de tipus el 2024 i que, posteriorment, John Williams, president de la Fed de Nova York, i Raphael Bostic, president de la Fed d'Atlanta, desinflessin el globus.

El primer va dir que no està d'acord amb les expectatives del mercat d'una retallada de tipus tan aviat com el març, afirmant que és prematur fins i tot considerar una cosa així. El segon va afirmar una cosa similar, assenyalant que espera que les retallades de tipus comencin al tercer trimestre del 2024 si la inflació cau segons el que s'esperava.

contador