londres-ne-croit-quasiment-plus-a-un-accord-post-brexit-avec-l-ue-dit-le-telegraph

La tossuderia de Boris Johnson de seguir endavant amb la seva llei que tira per terra l'acord aconseguit amb la Unió Europea li podria sortir literalment molt car. Els experts de Goldman Sachs han advertit que no arribar a un acord comercial suposaria uns costos econòmics més elevats que els que està causant el coronavirus.

La financera s'ha atrevit a posar-li xifres a aquest desdeny a la Unió Europea i assegura que un no acord implicaria conseqüències "doblement o triplement més greus" que les que està provocant "la pitjor pandèmia presenciada en tota la història des de la postguerra", segons recull CNBC.

Els advertiments de Goldman es produeixen després que el dilluns Johnson aconseguís que el Parlament britànic li donés el vistiplau a la nova legislació sobre mercat intern. Tot i que la majoria de la cambra li ha donat el seu beneplàcit, el 'premier' no ha aconseguit evitar les crítiques.

Un nombre de dirigents de renom entre els 'tories' han denunciat el moviment escomès per Johnson, que ha disparat les tensions amb la UE i ha allunyat les perspectives sobre l'acord comercial que totes dues parts negocien. Malgrat les veus en contra, Johnson ha defensat que la legislació proposada, que reescriurà part de l'Acord de Retirada, tot allò que es refereix a la frontera irlandesa, és "essencial" per mantenir la integritat econòmica i política del Regne Unit.

La majoria dels experts li ha donat la raó a Goldman en què suposarà importants conseqüències econòmiques, tot i que uns quants apunten que quedaran barrejades amb les del coronavirus, de manera que no es podran quantificar. Una cosa en la qual no estan d'acord des de la financera.

“Som escèptics respecte a l'argument que la magnitud de les conseqüències econòmiques de la Covid-19 ocultarà l'impacte econòmic d'una ruptura de les negociacions del Brexit”, expliquen en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador