ep la ministra de trabajo yolanda diaz los secretarios generales de ugt y ccoo pepe alvarez y unai
MINISERIO DE TRABAJO - Archivo

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha revelat aquest dijous que existeix un "principi d'acord" entre Govern, sindicats i empresaris per començar a negociar la pròrroga, més enllà del 30 de setembre, dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

Álvarez, en declaracions a la Sexta, ha indicat que es preveu que l'escenari d'aquesta negociació sigui l'illa de Mallorca, precisament perquè és una de les més afectades per l'aturada del sector turístic, on han abundat els ERTO. "Espero que, segons ens va anunciar la ministra de Treball, ho puguem fer a Mallorca", ha dit Álvarez, per a qui la pròrroga dels ERTO és "absolutament imprescindible" i evitaria llançar per la borda tot l'esforç que s'ha fet en els últims mesos amb els ERTO.

Fonts pròximes a aquesta futura negociació han indicat a Europa Press que encara que encara no hi ha una data fixada per a celebrar aquesta trobada a Mallorca, i que podria celebrar-se la setmana vinent o al començament del mes de setembre. Les mateixes fonts esperen que pugui tancar-se un acord durant aquesta reunió. No obstant això, a La Sexta han confirmat que la trobada es produirà el pròxim 4 de setembre.

Per al líder d'UGT, els ERTO haurien de prorrogar-se "de manera indefinida", encara que amb "un punt d'encaix el mes de desembre". "La pandèmia té caràcter indefinit, ara mateix no sabem quan acabarà", ha argumentat.

MANTENIR LA QUANTIA DE LA PRESTACIÓ

Álvarez ha assenyalat que actualment han de quedar entorn de 700.000 treballadors en ERTO i ha insistit que es tracta d'un instrument fonamental per a l'economia espanyola i per a les seves empreses. En aquesta nova negociació per a prorrogar els ERTO, el dirigent sindical creu que hi haurà elements nous que les parts hauran de resoldre, entre ells la quantia de les prestacions que reben els treballadors inclosos en els expedients.

Actualment, assenyala el sindicat, no arriben a cobrar més de 1.200 euros. De fet la mitjana es troba en uns 900 euros.

En aquest sentit, Álvarez ha explicat que els treballadors afectats per ERTO veuran reduïda al setembre la quantia d'aquesta prestació i ha advertit que, per a UGT, és condició necessària per a arribar a un acord que se'ls mantinguin les quanties vigents actualment. Així, el sindicat insisteix que no acceptarà que aquesta prestació baixi des del 70% de la base reguladora al 50% pel fet que un treballador porti sis mesos en un ERTO.

Noticias relacionadas

contador