ep el president de la ceoe antonio garamendi en una foto darxiu
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, en una foto d'arxiu.Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 30 (EUROPA PRESS)

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha retret aquest dilluns al Govern central la seva "precipitació" a l'hora de paralitzar les activitats no essencials i que aquest diumenge, a les 23.50 hores, no se sabés ben bé què havien de fer determinades empreses.

"Ara caldrà interpretar el decret. Hi ha fàbriques on els torns començaven a les deu de la nit. Pensem que hi ha hagut precipitació. Ens ho van consultar, però dissabte a la tarda, i ens podrien haver preguntat com es podia fer i de quina manera. Es podria haver fet millor", ha assegurat.

Garamendi, en unes declaracions a RNE que ha recollit Europa Press, ha recordat a l'executiu que hi ha empreses industrials que aquesta mateixa setmana han d'enviar comandes a l'estranger. "Ningú s'ha preguntat si tindrà conseqüències en la facturació i la confiança amb els clients?", ha afirmat.

El president de la CEOE ha alertat que si el país està parat, hi haurà desocupació, però no perquè les empreses volen acomiadar, sinó perquè "s'han empobrit". En aquest sentit, ha demanat que no s'oblidi que les empreses privades s'han de cuidar perquè són les que creen ocupació i ha reclamat mesures.

NEGA PRESSIONS

Garamendi ha negat que els empresaris estiguin pressionant l'executiu. "Ho dubto molt. On estem pressionant, a qui i per a què. La nostra actitud ha estat col·laborativa en tot moment. La pressió la posa el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), no nosaltres", ha emfatitzat.

També ha retret que l'executiu traslladi la idea que els empresaris només volen acomiadar els treballadors. "Com si a nosaltres ens agradés, però si t'han fet un tancament governamental, que pot estar justificat però s'ha fet, i alhora t'ho prohibeixen, doncs l'única que pots fer és tancar", ha lamentat.

També ha criticat que l'executiu no hagi tingut unes paraules d'agraïment per a les empreses privades que, amb la seva solidaritat, estan ajudant a combatre la malaltia, per exemple fent donacions o noliejant avions per portar material sanitari des de la Xina.

contador