ep el presidente de la ceoe antonio garamendi lacanda
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, assegura estar satisfet amb l'acord assolit amb el Govern i sindicats per pujar el salari mínim a 950 euros, ja que en haver-lo augmentat fins als 1.000 euros "hauríem tingut un problema i s'haurien desbaratat les negociacions dels convenis col·lectius que estan funcionant i que és la millor infraestructura que podem tenir".

Així ho ha expressat aquest dijous durant una entrevista a Cope, durant la qual Garamendi ha reconegut que des de la patronal "ens queixem molt de la pujada del 22% de l'SMI, entre altres coses perquè no se'ns va consultar". Malgrat això, considera que és "una bona notícia que es posi en marxa el diàleg social". "Si la política deixa treballar la societat civil arribarem a molts més acords".

Tot i això, el president de la CEOE creu que el gran problema que sorgeix davant la pujada de l'SMI segueix sent l'economia submergida. Si s'hagués arribat als 1.000 euros, "s'hauria aconseguit desplaçar els convenis a l'alça i hi hauria hagut una inflació dels salaris", ha reiterat.

Garamendi ha exigit al Govern que aquesta pujada de l'SMI també repercuteixi en els contractes públics. "És una paradoxa que es demani aquesta pujada a la part privada i després ells mantinguin els contractes com els tenen als ajuntaments i diputacions". A més, ha insistit que l'Executiu "tingui present els agricultors i els camp, un dels sectors més perjudicats i desfavorits des del punt de vista salarial".

A la tarda d'aquest dimecres, el Govern va acordar amb la CEOE i sindicats pujar el salari mínim a 950 euros el 2020, un 5,5% més que el 2019, quan l'Executiu de Pedro Sánchez ho va elevar un 22,3%, fins als 900 euros. Una mesura que s'aprovarà durant els pròxims Consells de ministres i que tindrà efecte retroactiu.

Noticias relacionadas

contador